Articol: cugetliber.ro | 16 aprilie 2019

Două zile pline de succes pentru jucătorii de la BC Athletic Constanţa, în Arena de baschet de la Bucureşti, gazda Cupei României la baschet 3×3.

„Gladiatorii din Tomis” – Virgil Stănescu, Alin Andrieş, Adrian Trandafir şi Cezar Bărăgău – coordonaţi de pe margine de antrenorii Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici, Vlad Mihai şi team managerul Andrei Talpeş, au reuşit o serie impresionantă de 10 victorii şi au pus mâna pe trofeul Cupei României la baschet 3×3.

Sâmbătă, în turneul semifinal, BC Athletic Constanţa a câştigat toate cele cinci meciuri disputate, fără drept de apel: 22-8 cu CS Rapid București, 21-17 cu BCMU Argeș Pitești, 19-11 cu CSU Pitești, 21-9 cu Dinamo Știința București şi 22-13, în finala grupei, cu BCMU Argeș Pitești.

Duminică, în turneul final, BC Athletic şi-a continuat recitalul, practicând un joc superior oricărei echipe prezente în sala FR de Baschet. Prin evoluţiile excelente, „turnul de control” Virgil Stănescu i-a impulsionat pe colegii mai tineri, Bărăgău, Andrieş şi Trandafir, să-şi ridice nivelul de joc şi să-şi domine prin unitate absolut toţi adversarii.

În grupă, constănţenii au trecut de CSO Voluntari cu 21-8 şi de BC CSU Sibiu cu 21-9, în „sferturi”, au dispus de Dinamo Bucureşti cu 21-12, iar în semifinală au avut cel mai greu meci, contra echipei clasate pe locul cinci în Liga Naţională, Grupa Roşie, SCM Timişoara, pe care au depăşit-o cu emoţii, scor 20-18. Ultimul act a fost unul în nota obişnuită a partidelor, cu BC Athletic dictând tonul şi muzica, BCMU FC Argeş Piteşti fiind doar un sparring-partner, scor 21-11.

În cadrul Cupei României, în afara celor „patru magnifici” ce au pus mâna pe trofeu, pentru BC Athletic au mai evoluat Pegkas Panaiotis, Nicu Ciucă şi Alexandru Liţă.