Articol: obiectivbr.ro | 23 august 2017

Americanul DeAllen Jackson şi Alin Dragoş Andrieş vor juca în sezonul viitor pentru gruparea baschetbalistică brăileană • Andrieş a semnat pe 2 ani cu echipa manageriată de Mircea Totolici • un fost component al echipei brăilene, Andrei Iliescu, a plecat la Dinamo

Clubul brăilean de baschet Cuza Sport a început să-şi formeze lotul pentru sezonul competiţional 2017-2018, la finalul căruia conducerea grupării sportive brăilene are drept obiectiv unic promovarea în Liga Naţională. Iar în acest sens au apărut şi primele două achiziţii. Cuza Sport a parafat deja două transferuri, clubul coordonat de Mircea Totolici şi-a asigurat serviciile americalui DeAllen Jackson şi ale unui baschetbalist care a luat deja cunoştinţă cu primul eşalon, Alin Dragoş Andrieş.

Americanul a evoluat în campionatul Colegiilor la Universitatea din Mount Union. DeAllen Jackson a marcat peste 1000 de puncte în Conferinţa Olimpică de la Ohio (OAC), performanţă nu a trecut neobservată de Asociaţia Naţională a Antrenorilor de Baschet (NABC), care l-a selecţionat în echipa a treia a All Stars Game. Jucător cu talie, el având 2 metri, Jackson are o eficienţă de 47% la aruncările de 3 puncte.

“Sunt bucuros că îmi voi începe cariera de baschetbalist profesionist în România, la Cuza Sport, şi îmi propun să impresionez publicul brăilean cu abilităţile mele”, a declarat DeAllen Jackson.

Înainte de a-şi asigura serviciile baschetbalistului american, Cuza Sport a semnat o înţelegere, valabilă pentru o perioadă de doi ani, cu Alin Dragoş Andrieş, baschetbalist care a evoluat deja în Liga Naţională.

Jucător de 1,97 m, Alin Dragoş Andrieş s-a născut pe 6 mai 1991, la Constanţa, şi la vârsta de 19 ani a debutat în Liga Naţională la CSU Braşov. A evoluat apoi timp de patru sezoane la Timba Timişoara.

“Cunoşteam colectivul de la Brăila şi m-am bucurat că mi s-a oferit şansa de a evolua în următoarele două campionate la Cuza Sport. Însă şi obiectivul celor de la Brăila mi s-a părut tentant, aşa că doresc să pun şi eu umărul la promovarea acestei formaţii în Liga Naţională”, a declarat Alin Dragoş Andrieş.

“Am început să întărim lotul pentru campionatul următor, unul în care dorim să accedem în Liga Naţională. Am semnat deja cu doi baschetbalişti, dar, cât de curând, la Brăila va mai ajunge un coordonator de joc american. Suntem în tratative avansate cu el, sperăm ca înţelegerea să se parafeze cât mai repede”, a punctat Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport Brăila.

În altă ordine de idei, Cuza Sport s-a despărţit în această vară de Andrei Iliescu. Evoluţiile foarte bune ale jucătorului la echipa de club, dar şi la lotul naţional U20, au atras atenţia celor de la Dinamo Bucureşti, Iliescu a acceptat propunerea bucureştenilor şi, din toamnă, va evolua în Ştefan cel Mare.