Articol: obiectivbr.ro | 02 mai 2018

Cuza Sport Brăila a încheiat şi penultima fază a actualului sezon competiţional al Ligii I tot pe primul loc şi îşi reconfirmă statutul de cea mai bună echipă din ţară la acest nivel valoric. În ultimul meci al returului turneului semifinal, echipa antrenată de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici a reuşit din nou o victorie cu peste 100 de puncte marcate, mai precis cu 105-65, în deplasare, la CSM Mediaş. Cu cele două noutăţi, Engi şi Borşa, în lot încă din primul sfert, echipa de la Dunăre a avut o evoluţie foarte bună, iar la finalul lui conducea la o diferenţă liniştitoare, 32-16. În acest prim act al partidei Alin Andrieş a marcat două coşuri de 3 puncte, dar şi David Engi şi-a trecut o dată numele pe lista acestor reuşite de la distanţă. A urmat o uşoară relaxare a brăilenilor iar de acest lucru a profitat CSM Mediaş care a câştigat sfertul al doilea cu 25-21 însă la pauza mare tot Cuza Sport conducea la general la 12 puncte, 53-41, diferenţă.

Următoarele două sferturi au fost la discreţia oaspeţilor. Reveniţi în teren după pauza mare baschetbaliştii brăileni au avut o prestaţie foarte bună şi au câştigat actul al treilea al meciului cu 30-16, iar la general şi-au asigurat un avantaj de 26 de puncte, 83-57. Alin Borşa a fost jucătorul ultimului sfert al partidei de la Mediaş, iar Cuza sport a reuşit să treacă de graniţa celor 100 de puncte, să se impună în acest sfert cu 22-8, iar la general să câştige cu 105-65, rezultat care-i conferă fotoliul de lider după tiurneul semifinal.

Pentru Cuza Sport au marcat: Joshua Keyes 22 puncte, Alin Borşa 20, Alin Andrieş 17, David Engi 9, DeAllen Jackson 9, Şerban Halici 7, Florin Voiculeţ 6, Adrian Movileanu 5, Andrei Sava 4, Dragoş Onea 4, Andrei Ţocu 2.