Articol: probr.ro | 8 iunie 2018

Nationala masculina de baschet 3×3 a Romaniei a plecat miercuri spre Filipine pentru a participa la cea de-a V-a editie a FIBA 3×3 World Cup 2018, intreceri care vor fi gazduite de terenurile din incinta “Philippine Arena” din Manila, in perioada 8-12 iunie. Din delegatia tricolora face parte si jucatorul clor de la Cuza Sport Braila, Alin Andries.

Echipa masculina de baschet 3×3 a Romaniei, care participa la intrecerile mondiale, este formata din: Marius Ciotlaus (BCMU Arges Pitesti), Vlad Dumitrescu (CSO Voluntari), Anton Diaconescu (Stiinta Bucuresti) si Alin Andries (CS Cuza Sport Braila).

Alin Dragos Andries s-a nascut pe 6 mai 1991, la Constanta, si la varsta de 19 ani a debutat in Liga Nationala la CSU Brasov. A evoluat apoi timp de patru sezoane la Timba Timisoara. In vara anului trecut a venit la Cuza Sport Braila, echipa cu care a reusit clasarea pe primul loc la finalul sezonului de Liga 1, fiind unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei antrenate de Catalin Stefanescu si Mircea Totolici. La turneul final al Ligii 1, desfasurat la sfarsitul lunii trecute la Braila, Alin Andries a fost pe teren 89 de minute din cele 120 si a marcat 52 de puncte, fiind cel mai bun jucator al meciului decisiv pentru ocuparea primului loc cu Stiinta Bucuresti.

Conform tragerii la sorti, nationala Romaniei va evolua in cadrul Grupei A, urmand sa se confrunte cu Serbia, campioana mondiala en-titre, Olanda, vicecampioana mondiala, Noua Zeelanda si Kyrgyzstan. Toate meciurile de la FIBA 3×3 World Cup 2018 vor fi transmise pe pagina oficiala de facebook https://www.facebook.com/3x3mania/.

Tinand cont de programul anuntat de forul international, Romania, prezenta pentru a cincia oara consecutiv la turneul final mondial, va intra in focurile intrecerilor de la Manila in data de 9 iunie, cand va intalni pe terenul central reprezentativa Noii Zeelande (ora 7:30) si nationala Kyrgyzstan (ora 8:40).

Dupa o zi de pauza, tricolorii vor reveni pe terenul central din incinta “Philippine Arena” pentru ultimele doua confruntari din cadrul Grupei A, urmand sa evolueze impotriva unor nationale redutabile: vicecampioana mondiala Olanda (luni, 11 iunie, de la ora 7:10) si campioana en-titre Serbia (luni, 11 iunie, de la ora 8:40).

Conform sistemului competitional FIBA, primele doua echipe din cele patru grupe vor accede in faza meciurilor eliminatorii, urmand sa continue cursa spre trofeul mondial.